maandag 16 april 2012

onderzoeksvraag 1

Welke gevolgen heeft overgewicht bij kinderen ?

De meeste gevolgen die de kinderen van overgewicht krijgen zijn fysieke gevolgen, maar dit wil niet zeggen dat er geen aandacht moet besteed worden aan de psychische problemen ervan.

De fysieke gevolgen kunnen gaan van slapeloosheid tot hart- en vaatziekte. Ze hebben vooral last van gewrichtsproblemen over het hele lichaam zoals; voeten, benen, rug,... Er ontstaat ook kortademigheid, diabetes, huidinfecties, hoofdpijn, ze hebben meer risico op cholesterol en hoge bloeddruk .. enz. 

Maar toch zijn voor kinderen de psychische problemen vaak het ergst. Ze worden uitgesloten of gepest vanwege hun zwaarlijvigheid. Hierdoor kunnen ze depressief worden, zich afsluiten van de buitenwereld, geen sociaal contact meer zoeken, ... Ze gaan ook vaak kampen met emotionele - en gedragsproblemen. hierdoor kunnen ze hun problemen weg eten, waardoor ze in een vicieuze cirkel terecht komen. Ze worden steeds zwaarlijviger en worden meer gepest doordat ze zich nog meer van de buitenwereld gaan afsluiten. Hun zelfvertrouwen gaat enorm omlaag, en dit is nefast voor een goede ontwikkeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten