maandag 16 april 2012

artikel 6: dikke moeders krijgen dikke kinderen, waar of niet waar ?


Dikke moeders krijgen dikke kinderen

BEWAAR ARTIKEL
Door: redactie
4/06/08 - 14u13
Moeders met overgewicht, hebben meer kans op een kind met overgewicht. Dat blijkt uit een Nederlandse studie bij 8.000 kinderen uit Amsterdam. De studie richtte zich op het effect van de levensstijl tijdens de zwangerschap op de gezondheid van het kind.

Anders geprogrammeerd
Kinderen van te dikke moeders zijn zwaarder bij de geboorte en groeien daarna sneller. "Hun moeders hebben een andere andere vetverbranding, waardoor ze in de buik op een bepaalde manier worden geprogrammeerd. Stevige vrouwen moeten daarom voor de zwangerschap de overtollige kilo's zien kwijt te raken, en kunnen ze als ze in verwachting zijn worden ondersteund met voedingsadviezen", aldus onderzoekster Tanje Vrijkotte.

Etnisch verschil
De onderzoekers merkten nog een onverwacht verband op: een etnisch verschil in het voorkomen van overgewicht bij 2-jarigen. Bij Nederlandse kinderen heeft 8 procent last van overgewicht, bij kinderen van Turkse of Marokkaanse ouders is dat 20 procent. Volgens het onderzoek is dit deels te verklaren door het overgewicht van de moeders. (edp)


bron: www.hln.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten