maandag 16 april 2012

artikel 4


Geloof het of niet: deze knaap uit het Chinese Dashan is amper drie jaar, maar weegt toch al... 60 kilogram. Daarmee doet Lu Hao liefst vijf keer 'beter' dan zijn leeftijdsgenoten.

Uiteraard gaan zijn ouders niet vrijuit: ze laten hem probleemloos hele borden ribstuk en rijst verorberen, uit schrik voor zijn befaamde woedeaanvallen. "Als hij geen derde of vierde portie krijgt, blijft hij non-stop huilen", aldus de radeloze moeder.

Crèches verboden terrein
Enkele pogingen om zijn vreetlust in te dijken, kenden geen succes. Het laatste jaar alleen al is Lu Hao opnieuw tien kilo verdikt. Crèches mag hij niet meer binnen vanwege het gevaar voor andere kinderen. Meestal zit hij dus in z'n eentje thuis te spelen, al wordt ook dat steeds lastiger. Door zijn enorme omvang raakt hij immers heel snel buiten adem.

Ironisch genoeg woog de jonge spruit bij zijn geboorte amper 2,6 kilogram. Drie maanden later vloog het vet er echter aan, een fenomeen dat sindsdien niet meer gestopt is.

"Drie borden rijst"

Vader Lu Yuncheng heeft zelfs al last om de kleuter op te tillen. "Hij heeft zo'n enorme appetijt dat hij drie borden rijst opeet, dat is meer dan ik en zijn moeder."

Uit een recente studie is gebleken dat in China maar liefst zestig miljoen mensen aan obesitas lijden. Tussen 1992 en 2002 is het aantal zwaarlijvigen zelfs verdubbeld. (svm)

bron: http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/1239725/2011/03/22/Chinese-kleuter-3-weegt-60-kilo.dhtml

Geen opmerkingen:

Een reactie posten